Invisalign Şeffaf Plaklar Hangi Vakalarda Kullanılır?

Invisalign Şeffaf Plaklar Hangi Vakalarda Kullanılır?

Invisalign Şeffaf Plaklar Hangi Vakalarda Kullanılır?

Günümüzde tel tedavileri ile yapılan vakalar artık yerini şeffaf plaklara bırakmakta.

Şeffaf plaklar ilk çıktığında dişlere, diş telleri gibi hareket vermesinden dolayı oldukça etkin bir yöntem olarak görüldü.  Konvensiynel yöntem ile alınan ölçülerden üretilen bu plaklarda bir kaç diş hareketi kolaylıkla hesaplanabiliyor ama sonrasında meydana gelecek hareketi hesaplamak oldukça zor oluyordu. Buda kullanımı oldukça zorlaştırıyordu.

dijital ortodonti dijital tarayıcı Invisalign Şeffaf Plaklar Hangi Vakalarda Kullanılır?
Invisalign Şeffaf Plaklar Hangi Vakalarda Kullanılır? invisalign uzmanı istanbul

Dijital ortodonti sayesinde 3D tarayıcıların ağız içine uygulanması ve ölçülerin dijital ortamda işlenebilir programların geliştirilmesiyle artık her hareket sonrası dişlerin konumu net bir şekilde hesaplanmaya başlanınca, şeffaf plaklarla yapılan tedavilerde artık bir vakanın başından sonuna kadar meydana gelen tüm diş hareketleri hesaplandı. Bu sayede her diş hareketini meydana getirebilecek plaklar üretilebildi.

Ancak plak sistemlerindeki başka bir dez avantaj tedavileri kısıtlamaya başladı. Bazı hareketlerde plaklar dişleri tam olarak hareket ettiremiyordu. Gelişen tekniklerle birlikte dişler üzerine ataçman adı verilen minik dolguların konması plandı ve bu ataçmanlar sayesinde verilen hareketlerin daha etkin olduğu, plakların yapamadığı hareketlerinde artık ataçman sistemleri ile yapılabildiği görüldü.

invisalign atacman Uzman dr. ozlem aylikci Drozlemorto

Artık günümüzde Invisalign şeffaf plaklar ile ortognatik cerrahi vakaları da dahil tüm ortodonti hastalarında invisalign şeffaf plaklar kullanılabilmektedir.

Yani bu vakada olmaz, şu vakada olur gibi bir kısıtlama kalmamıştır. Şeffaf plaklarda bir kısıtlamadan söz edecek olursak o kısıtlama sadece maliyet olabilir. Bunun dışında klasik tel tedavilerine göre bir çok yönden daha avantajlıdır.

 

Çapraşıklık Vakaları

Boşluk Vakaları

Çapraz Kapanış Vakaları

Örtülü - Derin Kapanış Vakaları

Ters Kapanış Vakaları

Açık Kapanış Vakaları

Çene Geriliği (Mandibular Advancement) Vakaları

Sosyal Medya Hesaplarımızdan Bizi Takip Edin

Yazımızı Puanlayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Yazıyı Paylaşın

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Telegram
WhatsApp
Reddit
VK
OK
Print

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uzm. Dr.
Özlem Aylıkcı

DDS / PhD Ortodonti Uzmanı

Bizi Takip Edin

Web sitemizin içeriği, ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz.